Nadal en un país diferent

NADAL A ALEMANYA
L’Alexandra és una estudiant de 15 anys de Munich que ha vingut a fer el primer trimestre al nostre institut. En aquest article ens explica com celebra el nadal al seu país.


‘’Les quatre setmanes abans de nadal, celebrem l’advent. En en aquesta època, muntem mercats de nadal, concerts i festes nadalenques. Mengem Lebkuchen (que són com unes galetes, semblants al pa de gingebre), Spekulatius (són unes galetes d’espècies), Zimtsterne (que són galetes de canella), Christstollen (és un pastís típic de Dresden, que porta panses), i el que a mi m’agrada més, els Vanillekipferl (que són galetes amb sucre de vainilla).


A part, cada setmana s'encén una espelma fins a arribar al dia de nadal (nosaltres ho celebrem el dia 24). La corona on posem les espelmes es diu Adventskranz  i es decora amb feixos de canella i altra decoració nadalenca.



El 6 de Desembre, el dia de Sant Nicolau, és tradició que una persona disfressada de aquest personatge vingui a les escoles i porti mandarines i ninots de xocolata als nens, acompanyat del seu germà Knecht Ruprecht, que teòricament és l’encarregat de emportar-se als ‘’nens dolents’’. També organitzem ‘’amic invisible’’ entre els companys de classe i decorem el centre. En els pobles fan un ‘’foc d’hivern’’ on es celebra l’arribada del nadal i es ven menjar com en els mercats.



Els mercats de nadal són molt típics, i cada comunitat en té un de propi. El de la foto és el de la meva ciutat (Múnich) que és molt gran. En aquests mercats es venen regals de nadal, figures del pessebre i per l’arbre de nadal, menjar nadalenc (per exemple garapinyada) i begudes. Una de les tendes més populars, és la de Glühwein, que venen Glühwein (per adults) i Kinderpunsch (pels nens). Moltes vegades pots trobar-hi un ‘’Santa Claus’’ a qui els nens li donen les seves cartes de nadal.’’